We begrijpen dat u veel interesse heeft in Geelwortel, ook bekend als Kurkuma. Het kruid wordt meestal gebruikt in de (aziatische) keuken. De werking van Kurkuma komt van een stof genaamd Curcumine.

Curcumine is niet oplosbaar in water, vandaar dat bijvoorbeeld Kurkuma poeder niet in een glas met water op te nemen is. Dat zorgt ook voor een matige opname in het lichaam. De opname in het lichaam noemen we in het Engels ‘Bioavailability’ ofwel ‘biobeschikbaarheid’ in het Nederlands.

De biobeschikbaarheid van curcumine is vaak laag. Verder is de brede inzetbaarheid in het lichaam als anti-oxidant onhandig voor gericht toepassen. Daarom is het moeilijk om de maximale potentie te leveren op de plek waar het lichaam het het meest nodig heeft.

In de Snelstart Gids Curcumine (verkrijgbaar via specialisten) krijgt u meer uitleg over de verschillende verschijningsvormen van curcumine, zoals het kruidenpoeder, capsules, olie en andere mogelijkheden. Verder gaan we in op hoe u kiest voor het best passende product voor uw situatie. U krijgt uitleg over dosering en in welke situaties u moet uitkijken met beginnen met curcumine. Tenslotte komen er in elk geval ook enkele gastverhalen en onze gebruikerservaringen aan bod.

Er komt op deze pagina verdere uitleg, meer voorbeelden vanuit de Snelstart Gids curcumine en informatie over de producten die we hebben getest. Natuurlijk gaan we ook dieper in de wetenschap achter curcumine met artikelen en publicaties.