Tot aan het einde van 2020 zullen er regelmatig analyses beschikbaar komen. De analyses komen op de website van cannabisindustrie.nl. De analyses schrijven we in het kader van het experiment gesloten coffeeshopketen. Daarbij treed de analist van Supscore op als gastschrijver bij deze website.

Bedrijfsactiviteiten uitgebreid met diensten

De diensten van Supscore voor bedrijven en specialisten zijn nog onderbelicht. Dat hebben we geleerd uit de bezoekersstatistieken van de website. Daarom is er gezocht naar een manier om de diensten beter onder de aandacht te brengen.

De aanleiding voor het gastschrijven is een opdracht van een klant. De oprichter van cannabisindustrie.nl is Mauro Picavet. Supscore heeft Mauro gestimuleerd om een nieuwswebsite op te zetten voor de industrie. Begin juli 2020 is de website gelanceerd. In gesprekken over de opdrachten die Supscore voor bedrijven doet ontstond het idee voor analyses schrijven.

Voorbeeld van diensten voor bedrijven

Supscore leverde advies en begeleiding voor een aanvraag bij de rijksoverheid. Daarbij gaat het om het experiment gesloten coffeeshopketen. In de volksmond heet dit de #wietproef. Het doel van de overheid is tweeledig. De productie en aanvoer van cannabis voor verkoop in coffeeshops veilig en gesloten te maken. En een slag maken in preventie en voorlichting.

De aanvraag is voor een teeltlicentie voor legale cannabis. De klant is een groep enthousiaste professionals. Zij hebben passie voor consument en plant. Zo draagt Supscore een steentje bij om schone cannabis van hoge kwaliteit beschikbaar te maken. Met goede cannabis voor iedereen die actief of preventief toepast in het welzijn.

Schermtekst bij het indienen voor een aanvraagformulier legale cannabisteelt met succesvolle ontvangst.
Een scherm dat maar weinig mensen hebben gezien,
het invulformulier van het indienen van een aanvraag voor legale cannabisteelt

Maar hoe zien diensten voor bedrijven en specialisten er dan uit? Er zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen bij deze aanvraag. Denk daarbij aan processen, bedrijfskundige risico analyse, bemiddeling bij verschillende partijen in de waardeketen en het opstellen van een functiehuis.

Meer doen met dezelfde informatie

Het experiment gesloten coffeeshopketen is een unieke situatie. Dat moment moet je koesteren dachten we, als Supscore, Cannabisindustrie.nl en klant. Daarom maken we verschillende overwegingen en struikelblokken bekend. Dat draagt bij aan de groei van de sector.

Het eerste artikel als gastschrijver gaat over het proces van de aanvraag teeltlicentie in de #wietproef. Lees de gehele analyse hier op cannabisindustrie.nl. Laat ook je stem horen voor de volgende onderwerpen voor analyse! Er wordt een korte enquete gehouden.

Ontvangstbevestiging van de ingediende aanvraag voor een licentie voor legale cannabisteelt
Ontvangstbevestiging van de aanvraag. Een hele opluchting na weken werk.

De eerste resultaten uit de enquete zijn bekend. Stemmers zijn vooral geïnteresseerd in het assortiment dat beschikbaar komt in het experiment. Op veler verzoek komt dat als eerste aan bod. Lees bijvoorbeeld waarom we moeten stoppen met ons blindstaren op de percentages CBD en THC. Of waarom het schadelijk is alleen deze eigenschappen te vermelden als voorlichting voor consumenten.

Volgende week, donderdag 8 oktober volgt alweer het derde stuk van deze analyses; het vervolg op de analyse van het assortiment. Heb je ondertussen interesse in wat Supscore voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op!